RBL
De scholen zijn weer begonnen

Nu de schoolvakantie er op zit, doorkruisen scholieren weer dagelijks de ochtendspits. Tijdens de campagne ‘De scholen zijn weer begonnen’, een initiatief van Veilig Verkeer Nederland, wordt opgeroepen om meer rekening te houden met de vele extra jonge weggebruikers. Op verschillende scholen gaven wethouders in Holland Rijnland het startschot voor de campagne.

 

Ieder jaar vinden er in de eerste drie schoolmaanden relatief veel verkeersongevallen plaats met kinderen en jongeren. Enerzijds omdat automobilisten niet meer gewend zijn aan de vele scholieren op de weg, anderzijds omdat lang niet alle kinderen en jongeren even ervaren zijn op de fiets. Veilig Verkeer Nederland startte daarom in 1988 de campagne ‘De scholen zijn weer begonnen’. Sinds een aantal jaren verzorgt Holland Rijnland deze campagne voor de regio. Op verschillende strategische kruispunten zijn spandoeken geplaatst met de gelijknamige tekst. Daardoor worden automobilisten geattendeerd op de vele jonge verkeersdeelnemers. Maar ook op scholen wordt in deze periode stilgestaan bij verkeersveiligheid.

 

Voor de aftrap van de campagne, bezochten verkeerswethouders in de regio, een school in hun gemeente. Daar gaven zij het startschot voor de campagne en namen ook kinderen, gewapend met bellenblaas, deel aan de lancering. Bij de handelingen in de verschillende gemeenten was ook de lokale pers aanwezig. Hieronder een overzicht vanuit de regio.

Aftrap campagne in Alphen aan den Rijn

Alphen aan den Rijn

Aftrap campagne in Katwijk

Katwijk

Aftrap campagne in Leiden

Leiden

Aftrap campagne in Leiderdorp

Leiderdorp

Aftrap campagne in Lisse

Lisse

Aftrap campagne in Noordwijk

Noordwijk

Aftrap campagne in Noordwijkerhout

Noordwijkerhout

Aftrap campagne in Oegstgeest

Oegstgeest

Aftrap campagne in Voorschoten

Voorschoten

Aftrap campagne in Woubrugge

Woubrugge